Kanelbullar

INGREDIENSER
100-150 g margarin (jag använde 150 g)
5 dl mjölk
50 g jäst
1-1,5 dl socker (jag anväde 1,5 dl)
½ tsk salt
Ca 13 dl mjöl (jag använde ca 15)
 

FYLLNING
50 g margarin
1 dl brun farinsocker
1 msk kanel
 
PENSLING
1 uppvispat ägg
2 msk vatten
 
GARNERING
Pärlsocker
 

1. Smält margarinet i en kastrull och tillsätt sedan mjölken och värm till 37 grader (fingervarmt)

2. Smula sönder jästen i en bunke. Häll sedan ned mjöken och smöret i bunken och rör om tills det löst upp sig.
 
3. Tillsätt sedan socker, salt, och nästan allt mjöl. Spara en del av mjölen till utbakningen. (Jag fick använda hela mängden mjöl, och fick tillsätta sammanlagt ca 2 dl mjöl till, både här och till utbakningen)
 
4. Knåda degen i ca 4 minuter. Den ska bli smidig och släppa bunken.
 
5. Låt degen jäsa i bunken under en bakduk i 40 minuter.

6. Mölja ytan där du tänker bara. Knåda degen tills den känns smidig. Eventuellt får du tillsätta lite mjöl. Dela degen i två bitar och kavla ut till avlånga kakor på bordet. (Hellre lite kladdig än "torr". Då kan bullarna bli kompakta och torra när de är färdiga.)

7. Fyllning. Bred på margarinet på den utkavlade degen. Strö över brun farinsockret och kanelen. Rulla sedan ihop dem.
 
8. Dela varje rulle i ca 20 bitar. Lägg dem sedan i pappersformar på bakplåt. Låt de jäsa ännu en gång i 40 minuter, täckt med en bakduk över.

9. Pensla på med äggen och strö sedan på pärlsockret.

10. Grädda i mitten av ugnen på 250 grader i ca 6-8 minuter.

11. Låt de sedan svalna på ett galler med en bakduk över

 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen