Silviakaka

Sätt igång ugnen på 175 grader.

Ett tips är att göra ev 1,5 sats kaka, och kanske detsamma med krämen. Men det kan man göra andra gången man gör kakan, så att man vet hur man vill ha den. (Hur mycket kaka, och hur mycket kräm)
Första gången blir väl mer en "testgång". Det är dock en väldigt enkel kaka att göra, och så himla god!
 
 
 
INGREDIENSER TILL KAKAN
3 dl vetemjöl
3 st ägg
3 dl socker
1,5 dl kallt vatten
3 tsk bakpulver

KRÄMEN
150 g smör
2 st äggulor
1,5 dl socker
3 tsk vaniljsocker


1. Vispa äggen och sockret tills det blir poröst i en bunke

2. Blanda ner kallvattnet i bunken och tillsätt sedan mjölet och bakpulvret (som blandas innan)

3. Grädda i en långpanna med bakplåtspapper i ca 15 minuter. Känn med sticka så att den inte är kladdig. Låt sedan kakan svalna.

4. KRÄMEN Smält smöret i en kastrull och tillsätt sedan äggen, sockret och vaniljsockret. Låt det "puttra" på svag värme under omrörning en stund.

5. Kladda sedan på krämen på kakan. (Gör man det medan krämen är varm, sjunker krämen förmodligen in i kakan mer. Man kan göra som man tycker. Jag väntade en stund) Strö sedan över kokos på kakan efter smak!


Kommentarer
ann-marie axelsson säger:

vad kul om man skulle vinna

Svar: Vinna vadå?
Ett hus i stan

2013-08-18 | 15:52:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen