Första advent

Första advent är här och det blir första julen som en "riktig familj", liksom, fulltalig, så att säga. Min lilla familj. Mina fina!
 
Igår påbörjade jag strykandet av gardiner som skulle upp i kök och vardagsrum. Det är liksom där jag orkar engagera mig med gardiner. Och det är ju där vi är mest och det som syns mest.
I sovrummen åkte alla stjärnor upp och i kök och vardagsrum fick adventsljusstakarna komma fram. Julgardiner och dukar är på plats med.
Så nu är det klart och vi kan njuta av att advent är här! Lite drygt tre veckor till jul. Vad jag längtar.
 
Vi tände första ljuset till "tomtegröten" i morse. Vi kollade på julkalendern. Det är så mysigt och det ska bli så roligt att få ha egna traditioner med min egna familj.
 
Nu på kvällen var vi hem till Lelle och Nicklas på adventsmys, den fjärde är det vår tur och innan dess är det besök hos Thomas och Elin, och tredje är det hos Annica och Anton. Myspys!
 

Imorgn börjar J jobba igen och jag blir lite nervös för hur det ska gå. Kevin är jag inte orolig över, hur det ska gå med. Det flyter på bra, jag har ju gjort det här en gång förut och det var inte så länge sedan heller. Så det känns inte så nytt. 
Nåt som är nytt är en 20 månaders-tjej som är trotsig, gråter hysteriskt, bits, nyps och slåss emellanåt. Det är lite jobbigt att inte ha lika mycket tid åt henne längre. Men jag försöker. Älskade lilla barn. Det kan inte vara lätt att inte vara det enda barnet längre. Vilken omställning.

Såå, det är dags att förbereda för nattens matningar, (ca 2-3 ggr fram till kl 7-8) blöjbyten, Nellies gråt och förmodligen en timme vaken (han vill visst vara vaken en timme mitt i natten)
 


  
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen