Köttfärslimpa

Idag tog jag mig ann den svåra maträtten köttfärslimpa. Inte den snyggaste till utseendet kanske, men så gott och så enkelt!
 
Ingredienser
500 gram köttfärs
1 ägg
0,75 dl havregryn
1,5 dl mjölk
1 gul lök
1,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
 
 
 

1. Blanda mjölken och havregrynen i en bunke och låt svälla i ca 5 minuter.
2. Riv löken
3. Blanda allt i en bunke och tillsätt salt och peppar (jag tycker om kryddor, så jag kryddar gärna mer, men det ovan är från receptet)
4. Gör en avlång "limpa" på en ugnssäker form, ca 25 cm lång.
5. Värm på 175 grader i ca 35 minuter (den får gärna bli 70 grader varm inuti)
 
Jag använde havregryn, men det går även att använda ströbröd.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen