Valborgsförberedelser!

God förmiddag alla fina ni! Hur har ni det idag?
Vår morgon började strax efter sju någon gång. Nellie låg tätt intill och Kevin gjorde tjut-ljud i vaggan bredvid och jag vaggade fibrilt i hopp om att han skulle somna om, men som jämt annars, alldeles förgäves, haha =)
 
Morgonen har bestått av städning och matlagning/matförberedelser. Blev tvungen att tvätta sängkläder mitt upp i allt, då Kevin läckte igenom en gul sötluktande sörja på mitt täcke... tack liksom, haha!

Äntligen har jag fått en lugn stund. Jag fick äääntligen äta min frukost och jag har precis fått i mig lite kaffe. Kevin sover sedan någon timme tillbaka, i vaggan och Nellie plockar fram alla leksaker som jag plockat undan…

Ska snart resa på mig igen och fixa. Vi får hem 11 pers ikväll, så det är lite förberedelser. Men jag älskar ju sånt här! Bjuda hem folk, fixa och dona. Sån är ju jag =)

Inväntar även en hemleverans idag, hihi! Och då pratar vi inte skräpmat ;) Lovar er bilder framöver. Det är nämligen lite omgjort här hemma och det känns toppen!

Nehe! Slut på min lilla egentid här. Dags att fortsätta!

Får önska er alla en trevlig kväll redan nu, då jag inte vet om jag kommer hinna in här nåt mer idag =)


Förvara böcker

God förmiddag alla fina!
Jag har precis ätit lite frukost och nu är kaffedags. Så gott det ska bli! Som vanligt, på en tisdag, är Nellie på dagis och Kevin somnade i vagnen. Så jag får sitta i lugn och ro, en stund åtminstone.

Denna vecka går Nellie bara på dagis idag. Torsdag är det första maj och på fredag är det en klämmis, så jag tyckte att hon kunde få vara hemma då.

Ska väl sitta min lilla stund här vid datorn, och sedan dra igång med städning och planering av inköp till imorgon. Vi ska ha hit ett gäng med vänner på mat. Det ska bli så trevligt! Så jag skulle ju behöva städa lite och planera inför shoppingen, men en stund får det vänta minsann =)
 
Till saken! Igår ställde jag om en massa saker här hemma. Det började med att jag flyttade på en grej, sen var det kört och någon slags dominoeffekt trädde fram. Mm, så medan jag höll på med dominot, samt att vi inte har bokhyllan kvar att ha böcker i, och ja, att det är ont om förvaring här hemma.... så kom jag på idén att stoppa alla våra böcker i en låda jag har. Vad som ska stå ovanpå den är jag inte hundra på än, men där kan böckerna få bo iaf.

Dagens tips ;)
 
 

Och så var det måndag

Fysjuttsingen vad jag är trött. Ögonlocken slår igen vilken sekund som helst, så jag ska fatta mig kort.
En bra helg har det varit. Massa umgänge med familj och släkt. Och så hade vi ju underbart väder. Vilket även höll i sig till idag, men nu ser det inte ut att bli lika härligt väder på ett tag igen, tyävrr.
 
Idag var jag och barnen på BVC-träff med de andra mammorna och bebisarna. Annars har jag mest donat här hemma. Jag har nog nästan flyttat på nåt i varje rum här hemma idag, haha =)

Nellie målade för första gången med vattenfärger här hemma. Hon har säkert gjort det på dagis, men här hemma var det premiär =)
 
 
 

Lördag i trädgården

Ja, förmiddagen inleddes med mysfrukost med fina barnen. Tänk att vi nu sitter där alla fyra. Runt matbordet. Kevin hade en paus från barnstolen ett tag, helt enkelt för att han inte trivdes där och inte var redo. Men ett par-tre veckor senare har jag nu testat igen och han ser mycket nöjd ut.
Han har blivit så himla go också, på sistone. Och KLIPPT har han blivit. Bästa Maria kom över och hjälpte mig med hans tofsar i håret. Det blev ju så bra :)
Helt plötsligt känns han lite annorlunda, men det slår mig att, han växer ju. 20 dagar kvar, sedan är han halvåret, min lilla bebis...
 
 
 
 
 
Hur som helst. Efter det begav vi oss ut i trädgården. Vi har ett gäng med taggbuskar som ska bort som vi pysslade med.

 
Andra planer framöver är att plocka bort jordgubbsplantorna och ställa om pallkragarna. Det blev inte så bra så som vi hade förra året, och nu flyttar vi på dom för framtida planer. Haha.. mm, just det, framtiden var det!
I ena blir det iaf jordjobbar, andra potatis och i den tredje så blir det tomater, kryddor och sallad. Ungefär som förra året. Då delade dock jordgubbar och potatis på samma, men i år slår vi på stort ;)
16 tuja-rötter ska upp. En hel radda med taggbuske-rötter med. En granstubbe... Mm, en hel del donande. Riva poolväggar och poolhus. Hujedamig...
 
Jaja! Kevisen premiärgungade i alla fall. Det var Nellies idé och jag var inte sen att haka på, vi var ju tvugna att testa, och visst såg han så nöjd ut :)
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bildbomb

Hallå där alla!
Torsdag var det idag och jag har i alla fall fått liiiiite gjort här hemma. Imorgon får jag snabba mig lite, så att det får bli städat till helgen :)
Nellie har varit på dagis idag och Kevin sov större delen av tiden hon var där. Såklart var han vaken så att vi fick busa lite. Bebisskratt. Finns det något härligare? Kittlas man så skrattar han så att han håller på att kikna. Och "kasta" med honom upp i luften, eller vända upp och ned på honom. Det tycker han är kul. Eller baka kaka med honom och rulla honom från ena sidan till den andra. Eller att säga "Bira bira bira" och larva sig lite extra när man säger "bärs bärs bärs". Det får honom att dra på smilbanden!
 
Bilder från eftermiddagen får ni här. Så mycket annat har jag tyvärr inte att bjussa på.

Ja, förresten. Titta noga på Kevisens hår, för imorgon ryker lite av det ;)
 
 
 
 

Nettofynd

Jag har sedan jag gick på gymnasiet förstått att man kan göra lite fynd på Netto. Då köpte jag två kuddar och de har jag fortfarande kvar i någon garderob.
Senast igår var jag in på Netto för att jag tänkte införskaffa ett par stolar till, till vår lilla cafégrupp. Ack och ve. De såg inte riktigt likadana ut som på bilden, så det sket sig... dessutom var det bara en stol kvar.

MEN! Jag hittade lite annat smått och gott. Här kommer lite tips på vad som finns just nu!

Tvål 15 kronor styck


Ljuslyktor, 15 kronor styck. Finns i pastellfärger. Grått, beige, vit och rosa.
 

Assietter 15 kronor och små skålar 10 kr styck.

Blev väldigt förälskad i dessa. Dock himla synd att jag tog de sista skålarna. Hade gärna tagit fler!
 
 

Något snyggt i garaget

Nu är mina tjusiga stolar äntligen hemma, så glad jag är över det!
Och vilket kap, 100 kronor endast. Och så blundar ni nu för allt stök i bakgrunden! ;)
 
 

Tillbaka till vardagen

Ja, helgen gick fort förbi. Påsken. Idag skulle jag behöva plocka som tusan här hemma. Medan helgen pågick, vi var ute i trädgården samt bortbjudna så lät vi hemmet förfalla en aning...
Disk, tvätt, bort med påskpynt osv...

Nellie är på dagis och Kevin har sovit på altanen i en timme, så jag har fått ätit frukost och drickit kaffe ifred :)

Planerna för idag är ett besök till Netto, ett stopp i Kungsör för att hämta mina nya stolar, städ och tvätt!
 


Kaoset i tr'dgården skymtas i bakgrunden ;)
 
 

Påskafton och påskkärring

Dagen inleddes med en Kevin som var vaken strax efter sju, om jag inte minns fel. Och vid 7.30 lunkade Nellie in till oss. Hon är så go om morgnarna.
Vi åt frukost i lugn och ro, och gjorde oss lite iordning. Efter det åkte vi till Granngården och köpte jord, sättpotatis, lite sallad och kryddor på påse. Vi kör nog ungefär samma stuk som förra året. Dock struntar vi att så tomater, plantor var bättre!
Efter det lämnade Nellie och jag J och K hemma och åkte vidare till Bellis (blomsteraffär) och jag köpte lite Penseer som jag har tittat på länge i nyanserna vitt, och lila... Vi hoppas på att kunna greja lite här hemma medan Janne är långledig :)
Efter det vidare hem till mina föräldrar för lite mat, och vi spenderade större delen av eftermiddagen där.
 
Min älskade lilla påskatös. Hon ser så himla go ut på en del av dessa bilder, haha. Sötan!

 

Påskigt

Hallå alla!
En trevlig stund på Sjungis blev det. Tydligen rekord med barn, och visst var vi många. Ska nog försöka gå varje onsdag. Det är bra fördriv när det är en dagisfri-dag för Nellie, som tycker att det är så roligt att sjunga.
Och fina Sandra och Otto var där också. Det var fint! =)
 
Påskigt var det ja! Igår kom mamma och pappa förbi och tog med sig Nellie ut på baksidan. (Vi har som ett gärde, eller nåt där) Där har de nyligen varit och kapat massa träd, bland annat björkar. Så där plockade de lite och tog med hem till mig med, som lagade mat. Så igår kväll kastade jag ihop tre stycken "ris". Ett i tv-rummet, ett till köket och en liten i Nellies rum. Måste bara köpa lite mer fjädrar!

Annars har vi inte så mycket påskpynt, och så får det nog förbi faktiskt ;)
 
 

Mitt i veckan och gå på sjungis

God morgon alla! Redan onsdag. Vi skulle kunna säga torsdag, i och med att det är kortvecka ;)
Barnen sov relativt bra på morgonen så jag kunde ligga och dra mig till klockan åtta. Känns som att det behövdes.
 
Just nu ligger Kevin på golvet och Nellie leker. Ska strax kasta i oss lite frulle och efter det ska vi gå iväg till Örtagårdskyrkan på sjungis. Just nu är det väl roligast för Nellie, men Kevin tycker nog att det är lite härligt med sången han med.
Nu har vi förresten bytt till sittdel i syskonvagnen åt honom. Han är såklart halvliggandes, men han ser nog mer nu och kan vara med på ett annat sätt. Så jag hoppas att han kanske kan hålla sig mer nöjd nu och inte gapa och skrika så fort vi ska iväg med vagnen.
 
Nehepp, lite frukost var det ju!
 


 

Har en lugn stund

Nellie är på dagis, och Kevin har sovit i sin vagn sedan 10.30, (nu 13.05!!!!)
Men jag hör honom vända lite på sig, så snart är han nog vaken igen.
Egentligen har jag haft lite måsten, eller ja, det beror ju på hur man ser det. Städar jag inte idag, så finns det ju kvar att göra imorgon.
Jag har i alla fall suttit här större delen av dagen. Har bara sett mig omkring i huset och konstaterat att det behöver städas...
Ska i alla fall försöka få tag på lite ris idag, till påsken som närmar sig med stormsteg.
 

 
 

Lerkrukor

Ja, jag har insett charmen i lerkrukor. (Inte alls inspirerad av alla instagramkonton och bloggar som jag läser)
Givetvis ska väl inte jag vara sämre, jag gick och köpte mig ett par. 40 kr styck på Dollar Store!
 
Och så var det fredag!! Yay! Jag städar och donar lite här hemma. Skulle vilja göra en snabbvisit på IKEA någon dag, men hur sjutton ska man få in det när man har två barn, en sambo som jobbar 7-16 och en trädgård som står orörd sedan förra sommaren... Mm, jag undrar jag! Jag har i alla fall lite planer och ideer som jag vill förverkliga i vårt kök!
 
  

Lite bilder på min bästis

Förra veckan var Annica och Lelle hos oss en dag. Det var så himla härligt ute, så vi satt ute i solen och drack kaffe. Kevin sov i vagnen och Nellie lekte. Annica tjatade på mig att jag skulle ta "massa kort och lägga ut i bloggen"... haha. Så här kommer några bilder på min bästistjej!
  

Ljus

Till när Nellie fyllde, så ville jag ju ha lite tema, rosa och turkost. Jag var in på ICA och så såg jag turkosa kronljus som jag blev alldeles förälskad i.
Jag tänkte ett tag och kollade runt i andra affärer, men det fick bli ICAs. Och jag är så nöjd över att jag köpte dom!
 
Oooch här sitter jag. Jag ska gå och hämta mig lite kaffe och njuta av den lilla stund jag får vara, bara jag. Lilla jag. Nellie är på förskolan och Kevin sover i vagnen. Så där som det brukar vara.
Förresten! Har ni sett det fina vädret? Man kanske skulle sätta sig ute en stund, för man vet ju aldrig hur länge det varar...
 
Imorgon är det fredag i alla fall och snart helg, hihi.
 
Hoppas att ni får en bra dag!
 

 

Kalashelg

Ett snabbinlägg med några få bilder från kalashelgen, som bestod av just kalas, och den blev kalasbra!
Lördagen kom släkten och söndagen hade vi lite barn här som lekte och åt gott, och mina närmsta vänner kom över och firade lite också. Nellie tvärdäckade i min famn när vi satt och pratade vid soffbordet. Helt slut var hon där på söndagen :)

Tack alla för gratulationerna på hennes födelsedag och tacka till alla som kom och alla fina presenter hon fick! Hjärta på er!
 
Nu ska Kevin och jag hämta Nelliesan på dagis!
 
 
 

Nej det är ingen vanlig dag

Näe, tänk för att mina lilla lilla tjej blir 2 år idag :)
Vi firade henne på morgonen. Hon hann tyvärr vakna tidigare än planerat, men medan hon låg i vår säng och åt välling, smög jag ner några ballonger, smugglade ut påsen med paketen från vårt rum och ut i köket.
Kevin vaknade där med, så han och Nellie låg bredvid varandra när vi kom in i rummet med paket och ballonger och sjöng för Nellie. Och vad de sken upp, båda två, haha :)
 
 
 
Kläder, stövlar, hästar, lego, kritor, vattenfärg... och det bästa det var ju cykeln. Vad hon blev glad, lilla vännen :) Nuförtiden måste man ju föreviga sådana stunder, så jag fick växla mellan att fota och filma på min systemkamera. Reaktioner och själva stunden är ju ovärderlig och går ju inte att få tillbaka, då måste det filmas!
Men vad hon inte vet är att det väntar en 3 meter rund sak här hemma när hon kommer hem ;)
 


 
Så nu är Nellie på dagis och de var på väg ut och skulle till lekparken när vi kom, så jag hjälpte henne på med kläder och gick hem. Kevin somnade i vagnen och nu sitter jag här med en kaffekopp.
Ska städa sen hade jag tänkt. Fram med rosa och turkost (vilket blir Nellies födelsedagstema) Jag skulle ju så givetvis ha varit ute i god tid och beställt "rätt färger" på ballonger för länge sedan, men inte då. Rosa och lila fick det bli. Får se hur jag ska toppa allt för varje år, haha...
 

Långt inlägg, men hon fyller bara en gång om året ;)
Idag blir det rätt lugnt, jag ska kladda ihop lite chokladbollar senare. Städa, och på eftermiddagen kommer min syster hem, så någon gång idag kommer väl mina föräldrar och hon över (och hennes kompis som är med) som Nellie förövrigt berättade för mig igår hur hon ska säga till henne när hon träffar henne. "Heeej. Mycke håj" Hahaha..
De kommer över en sväng och så har Nellie önskat sig tacos till mat idag. Givetvis!
 
Imorgon kommer familjerna på både Jannes och min sida över och firar med bakverk och tårta. På schemat står det även att vi ska grilla. Och just nu kom jag på att altanen måste städas...
 
På söndag blir det barnkalas och det går över till att mina vänner kommer över och firar också :) Fullspäckad helg!

Komma på nya ideer

Babblarna har alltid roat min lilla Nellie och jag har introducerat det i min sons liv också.
Denna morgon var han lite sur när jag och Nellie gjorde oss iordning för dagen och för att kunna ge oss iväg till dagis.
Jag tänkte att Babblarna kan han titta på, Stompalong-låten. Mm, men hur ska han kunna titta på det utan att jag ska behöva i telefonen när jag behöver springa omkring? Yay på mig! Jag satte telefonen mellan madrassen och vaggan, la honom lite på sidan och han kunde kolla.
Nelle hörde låten när hon gick ute i hallen, tittade på mig och såg fundersam ut och sa "Babblarna?" och jag berättade att Kevin tittade "Jag titta också?" sa hon och jag sa åt henne att hon kunde gå in till Kevin och kolla med honom. Det slutade förvisso med att hon roffade åt sig telefonen själv och han inte såg. Men ändå. Han höll sig på bra humör i 30 minuter till och somnade i vagnen när vi lämnade prinsessan (som hon själv säger att hon är) på dagis :)
 
 

Matbloggstoppen