Flaskor

Jag blir inte klok på hur jag ska ha det på linneskåpet i vardagsrummet... och hyllan ovanför.
Men här om dagen när jag tittade på vad vi hade hemma, och vad jag kunde ta och ställa på där, så kom jag på idén att ställa upp flaskorna. Egentligen vill jag ha en salig blandning med olika flaskor stå där. Gärna äldre.

Dessutom har jag nog en liten idé om vad mer jag ska ha på skåpet. Får se om jag kan få tag på detta någonstans bara! :)
 

 

Gäsp

Ja, jag känner mig inte riktigt van. Det är inte speciellt kul att dagen börjar redan vid ca 06.30.
Jag har ju varit så bortskämd tidigare. Nellie kunde ju sova till nio!
Men det är väl dags att jag vänjer mig.

Dagen är påbörjad. Frukost är intagen, blöjor är bytta. Kaffe drucket. Snart ska vi klä på oss och börja gå mot förskolan.
 
Idag blir det nog till att försöka städa lite här hemma!
 


 

En liten kik

God morgon och ja, se vad tidigt jag är igång och skriver ett inlägg ;)
Idag är det förskoledags för Nellie och jag tror att hon ser fram emot det minsann. Hon var ju hemma både torsdag och fredag förra veckan. Nu är det istället Kevin som är hostig och jag har huvudvärk och lite ont i halsen, men jag hoppas att det går över
 
Och en liten tjuvkik på Kevisens rum får ni så här i början av dagen med!
 
 

Måndag och tv-rum

Hallå där!
Då var det måndag igen då. Nellie är hemma idag, det är inte "dagis-dag" idag. Det är faktiskt ganska skönt att ha henne hemma. Hon hjälper liksom till att hålla igång en ;)
Så nu på förmiddagen har jag hunnit städa lite här i tv-rummet. Samtitidigt som jag städade kom jag ju på att jag bara lägger upp bilder på soffan jämt. Så här har ni bilder på andra sidan av rummet, för er som inte sett det.
 
Ja... det där med att städa ja... Nellie sover i soffan just nu, och Kevin i sin vagga. Jag har satt mig här för att göra det jag vill en stund och städningen är lagd åt sidan. Men så fort skruttungen vaknat igen så lär allt åka fram igen.
Har för vana att ta in alla hennes saker på hennes rum när hon sover. Det känns ju så mycket trevligare när alla leksaker åker undan, men samtidigt så är det väl det som är lite av charmen med att ha barn. Alla förbaskade leksaker överallt ;)
  


 

Snart slut på helgen och OS

Ja, nu är det snart slut. Jag förvånas lite av mig själv! Jag har kommit att uppskatta detta som förut var elände. Det har varit riktigt kul att titta på. Främst längdskidåkning och hockey. Det är liksom det som det är lite spänning i, tycker jag. Men snart är det slut. Och snart är det finalmatch i hockeyn. Heja Sveje! Som Nellie säger.
Helgen går mot sitt slut. Vi har förvisso hela eftermiddagen och kvällen kvar. Men imorgon är det måndag igen och "back to reality".
 
Sitter och väntar på att barnen ska vakna. Vi ska åka hem till mina föräldrar och träffa min bror lite till, innan han åker tillbaka till Småland igen... men vi hoppas att syster kommer hem om ett par veckor istället, från sitt Skåne. Åh.. de är så långt borta!
 
Nehe, dags att göra lite nytta! =)
 


 
 

En onsdag

Min älskade hönapöna är alldeles hostig. Jag tycker så himla synd om henne. Givetvis blir hon sämre "nattetid" och har klarat sig hyfsat bra genom denna dag. Men hon fick i alla fall vara hemma från dagis, och det känns som att hon kanske får lov att bli hemma imorgon med. Pluttan :(
 
Annars så har jag pysslat med sådana där typiska hemmafru-sysslor idag. Jag tänker ännu en gång påpeka: SAMBO.
Tvättat och dammat lite, plockat undan i kök och renast lite i kylen.
Nyduschad är jag och jag ska alldeles strax gå och hämta våra nytvättade lakan från tumlaren. Nytvättade gardiner sitter uppe i sovrummet med, så nu doftar det gott!
 
Har inte gjort så mycket mer idag. En viss Kevin har förvisso sovit en del, men när han har varit vaken, har han varit sur... för det mesta. Och så en sjuk Nellie på det, samt att jag är trött som ett as. Då blir det inte så mycket gjort. Hade ju dock önskat det...
Men men... imorgon är det fredag och jag ska försöka städa lite till. Noll planer för helgen, och det känns... jobbigt. Jag som är så rastlös...
 
 
 
 

Vår på frammarsch?

Ja är det bara jag som undrar? Fint väder har vi haft en del, det blir ljusare ovh ljusare ute och hör om dagen när hag var ute och åkte så var det 6,5 plusgrader ute. Förra veckan köpte jag en bukett med tulpaner. De var inte riktigt så gula som på bilden.
Men det känns så fint att få ta fram. Speciellt nu när det börjar närma sig vår :) Dessutom är jag ju galen i blommor och växter. Det känns som att vi har blommor högt och lågt här hemma.
När jag bodde hemma förut, så hade jag över 15 växter i mitt lilla rum, minns jag. (Men jag har en vän som varit värre ändå) ;)
 
Idag, på tidiga eftermiddagen så kommer ett gäng med vänner över. Det ska bli trevligt. Lite kaffe blir det och säkert underhållning till. Jag har ju en teaterapa här hemma minsann :)
 
 
 

4 dagar efter

Nu är jag några dagar efter den 14 feburari, men här kommer några bilder från "hjärt-dagen"
Janne kom hem från jobbet och stan runt 16.30 någon gång. Då hade han med sig en så fin orkidé. Fina han. Ibland kan han minsann. Och nu så här i efterhand så ångrar jag mig lite att jag inte visade mer uppskattning över hans engagemang. Jag hoppas att han vet om att hela gesten med blomma och god mat, (som var lite utöver det vanliga) var väldigt uppskattat.
 
Hur som helst. Han sträckte över en påse till mig och den var lite tung. Han hade varit på Små goda ting. Tankarna snurrade i huvudet och jag undrade vad tusan han hade gjort i den affären. Haha! Jag tog ut det som var i påsen, och då hade karln köpt med sig ett par plankor hem. Det var inte tokigt!

Det blev en middag i lugn och ro efter att Nellie somnat för natten, och lilleman låg på golvet bredvid och pratade med oss. Alldeles nöjd.

Vad jag älskar dom alla. Mina fina fina barn. OCH TÄNK ATT JAG HAR TVÅ! Och min fina fina sambo.
De finaste människorna i världen. Vad vore jag utan dom?
 
  

Hitta tid och ork

Jo... det är lite knapert med tid. I alla fall tid över till att blogga. Och har jag tiden, så är det inte säkert att jag besitter orken.
Men jag får dåligt samvete när jag är in och kollar och ser att ni är en hel del som är inne varje dag och kikar. Så nu måste jag ju bara slänga ihop ett inlägg som bevis på att vi är vid liv.
 
Familjen mår bra. Jag fick plötsligt ont i armen ikväll. Det värker lite i skulderbladet, lite framtill och så strålar det ut i armen då och då, den där konstiga värken. Men annars känner jag mig kry.
Kevin nattade jag... lite Janne också, i 1 h och 20 minuter ikväll. Inget yaaay där precis. Skruttunge. Igår blev han tre månader. Älskade lilla trollet!
Nellie, kom jag på idag, har slutat med att nypas och bitas. Någon spark kan komma då och då, men annars har hon slutat. Nåt hon har börjat mycket med är "Ja tack" "Nej tack" och "Tack så mycket" . Lilla hjärtat!
 
Annars har vi det lugnt här hemma. Trötta föräldrar, men det är så som det ska vara ;)
 
 

Tapetsering

Nu börjar det ta form i lillemans rum. Det blir så fint, och jag verkligen älskar tapeten från Färg & Form!
Älskar mycket från det märket men ack, så dyra de är...
 
Hur som helst. I förrgår och igårkväll har vi tapetserat. Samtidigt (framförallt igår) sprang vår galning omkring, hon var högt och lågt, var hon inte på ett ställe, så var hon snart där, typ. Helvild. Båda barnen somnade runt 21.30. Tack för det liksom... haha :)
 
Tänkte att jag skulle vara duktig och uppdatera er om hur det går. Nu är det i alla fall färdigt och jag har, nu på förmiddagen plockat in grejer i K's rum. Än är det inte riktigt färdigt. Lite smågrejer som fattas, typ. Så bilder kommer senare!
 
Nu är jag nöjd. Jag har lovat Janne att vi inte ska tapetsera om inom de närmsta 1,5 åren ;)
Men det är ju klart att har man barn så ska de ju ha det fint! Nu är ju inte Kevin i ålder så att han behöver ett rum, men det är skönt att det är färdigt. Jag verkligen avskyr när det är oordning. Jag vill ju ha städat och fint. Och nu kan jag få hålla fint när rummet är "som det ska". Innan var det ju mest förvaring av Nellies och Kevins saker samt byta blöja-rum.
 
Jag sitter här i vardagsrummet och dricker kaffe, (skulle aldrig överleva dagarna utan det, haha) Så det är skönt att man kan dricka massa kaffe igen. Det får man ju inte under graviditeten. Det är lite träligt att helatiden tänka på hur mycket kaffe man dricker. Men nu konsumerar jag själv nästan ett paket i veckan...

Nellie är på dagis och Kevin sover i SITT rum. Försöker vänja honom vid sin säng och hoppas på att han ska kunna sova där också :)
Vid 14, ska K och jag gå och hämta Nellie, efter det ska vi hem till grannen på föräldragruppsträff med mammor och bebisar. Grannen som vi ska hem till har ju en dotter som är nästan på pricken ett år äldre än Nellie, så de leker ihop. Alldeles toppen :)

Nu ska jag avrunda här och kanske syssla med lite hemmafru-bestyr. Eller ja. SAMBO. (Tänk er med teckenstorlek, typ 1000)

Resultat

Nu har jag fixat elefanten!
Jag ville ha den i... svart, silver eller guld och guld råkade vara den enda färg vi hade hemma. Så guld fick det bli.
Lite sprayande och tjoff så kom den upp på linneskåpet. Funderar dock på om den ska få bli svart.
Janne tyckte att den blev lite "funky" och jag tycker att det var en kul idé jag hade. Sitter och funderar och klurar på om det finns mer saker att spraya ;)
 


 

Jag och kidsen

Onsdag var det idag då! Wiho. Halvvägs in i veckan, arbetsveckan... och snart är arbetsdagen till ända. Då kommer min fina hem. Jag tror nog att vi blir lika glada alla tre här hemma, när pappsen kommer hem till oss.
 
Idag har jag och barnen varit till kyrkan. Jag köpte med smörgåsar och så fikade vi lite med pappa, som numer "jobbar" där.

Nästa vecka tänkte jag att vi ska vara med på sångstunden. Det var vi inte idag, utan vi gick ner till de andra barnen när sångstunden var färdig. Så på onsdag satsar vi på Sjungis!
Det är roligt att ha nåt att göra med dom, och Nellie tycker att det är så himla kul med andra barn och att få komma iväg lite. Älskade barn.
Hon höll sig vaken hela vägen hem och däckade i soffan. Precis som planerat! ;)
 
Jag sitter här i lugn och ro, dricker lite kaffe och käkar några digestivekex. BÅDA barnen sover. Underbart. En liten stund i ensamhet. Jag får göra vad jag vill. Kan liksom inte låta bli att njuta lite av tystnaden och den lilla egentid jag får, som är så himla sällsynt these days.
 
 
 

Äntligen nöjd

Det känns skönt med att äntligen få vara nöjd. Jag har haft en byrå, en hylla, det har varit tomt... och NU äntligen hittade jag en "bänk" från Jotex och med lite rabatt jag hade fick jag den billigare :)
Affischerna är ifrån Lagerhaus och kostade 79 kr styck.
 
 

Elefanten

Jag har en elefant i.. kan det vara lera? Ja, hur som helst, den är efter min farfar. Den ser så tråkig ut... så jag har en idé...
 
 

Ny filt och pizza

Igår kväll var fina Elin här hos oss. Vi har inte setts sedan... dagen innan julafton. Så det var ett tag sedan, och så roligt det var att hon var här :)
 
Efter att hon hade åkt, nattade vi Nellie och efter det åt vi pizza. Så vi åt pizza framför tvn och hör och häpna: Jag tände ljus! Jag är extremt "dålig" på att göra det faktiskt.
 
Idag har jag påbörjat mission "Stå emot socker"
Nu är det ju inget problem med godis, utan mer... kakor! Oboy, dricka, glass, sylt och sånt. Sedan har jag väl tänkt försöka att inte äta massa bröd. Äter jag det, så får det bli lingongrova. Det är så gott!
Så igår svullade jag rejält. Orkade dock inte äta upp chipsen och ostkrokarna i skåpet som fanns kvar. Men jag ska hålla mig. Nellie får det i helgen. Hoppas jag.
 

Jag har ganska lätt att komma av mig... FILTEN. Ett sådant kap! Köpte den på Dollar store igår. Äntligen en filt jag gillade, som inte var dyr. 90 kronor! :)
 
 

Matbloggstoppen